Lidenskap på Låven-Landskap i Lovund

IMG_5012.jpg
Plakat Lovund II.png

Kurt Edvin B Hansen åpner to ulike utstillinger  i Bodø og på Lovund, i april. I tillegg har han nye bilder til salgs i NorlandiArts nettgalleri.

LÅVEN GALLERI, BODØ, 7 april

Kunst uten lidenskap er tomt håndverk, sier Kurt Edvin B Hansen og mener med det at den utstillingen som åpnes i Bodø, 7 april,  ikke skiller seg nevneverdig fra hans tidligere utstillinger.

Men alle disse bildene bygger på aktstudier, og det har jeg aldri stillet ut før.  Jeg tegnet riktignok ganske mye akt da jeg gikk på akademiet, men aldri for å stille ut. Så det å møte publikum med disse bildene er utfordrende. Man blottlegger seg. Og publikum gjør kanskje det samme når de tolker  bildeneOm kunst er lidenskap, så er jo denne typen kunst selve essensen av lidenskap. 

Kunstneren er fornøyd med bildene. Han er fornøyd med å gjøre noe nytt.
Man trenger å utfordre seg selv, for ikke å stivne i en form som stadig gjentas. Det gjelder ikke bare innholdet, men også teknikken. Akvarellteknikken krever at bildene kommer umiddelbart. Setter man et strøk så blir det der. Det kan ikke viskes ut eller males over. Alt blir avslørt.

Han forsøker på å sette ord på det han har bedrevet i atelieret det siste halvåret.  Og atelieret til Beiarn-kunstneren har vært på Nesna i denne perioden.  140 lidenskapelige akvareller har det blitt fra September i fjor til nå. 
Men så mye lidenskap er det ikke plass til på Låven Galleri, hevder han med glimt i øyet. Han tar også i bruk første etasje på Hundholmen Bryggehus. Men selv ikke da er det plass til alle bildene. 

Det har vært et artig prosjekt som blir spennende å stille ut. Det blir sikkert noen reaksjoner.Men jeg er gammel nok til å gjøre hva jeg vil. Jeg er ikke redd for noe. Iallfall ikke kunstpolitiet. 

LOVUND HOTELL, 13 april 

Da det nye Lovund Hotell ble innviet for et år siden, var det spesielt tilrettelagt for visning av billedkunst. Are Andreassen fikk æren av å stille sine bilder der i et år etter åpningen. Nå er det Kurt Edvin B. Hansen som overtar stafettpinnen. Fredag 13 april åpner han utstilling med 10-12 malerier. Lidenskapelige de og, uten at de utfordrer konvensjonene på samme måten som akvarellene på Låven. 
Jeg har med tre bilder som er laget etter et opphold her ute for noen år siden. Man kan tydelig se at jeg har latt meg inspirere av landskapsformer herfra, sier han. I tillegg har jeg med en del bilder med tema knyttet til kystkultur. Det er jo noe som har opptatt meg lidenskapelig, i mange år. Det og.

Les mer om Kurt Edvin B. Hansen
 

 


 

 


Karl Emil RikardsenNO