Foto: Karl Emil Rikardsen

Foto: Karl Emil Rikardsen

 

RUNE JOHANSEN

Steigen

 

Rune Johansen vokste opp i Bodø og Beiarn. Men han måtte oppsøke sine røtter i Steigen for å finne seg selv som kunstner. Nå bor han der, noenlunde midt mellom hav og himmel. Og med all mainnsjiten rundt seg.

For denne fotokunstneren evner ikke å kaste noe mer enn mange av dem han portretterer. Kan det være derfor han er så folkekjær?

Fotoboken "Hiv mainnskjiten" fra 2004 gjorde den stillfarne og ujålete fotokunstneren fra Steigen til rikskjendis.  Med sitt skarpe, om enn nokså skjeve, blikk på hverdagen, ble han inspirator for mange fotografspirer. Og mange fikk også et nytt syn på hva som er kunst. Senere har det blitt flere bøker, priser og utmerkelser.  Dem ventes det flere av, selv om han sikkert fortsatt preges av tapet av sitt kjære Hasselblad-kamera som ble stjålet for flere år siden. Bare onde tunger vil antyde at det var på tide at han heiv mainnskjiten. Men de skal bare vite at det er ikke enkelt for en notorisk samler å klare seg i en verden der det meste er digitalt.

 

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

2016-06-30 11.47.36.jpg

Stua full av lekebiler fra Dinky Toys, på Engeløya i Nord-Norge, hos Rune Johansen.  

Kunst i byen

IMG_4466.jpg

På Dama Di i Storgata henger Rune Johansens fotografiske observasjon fra et vindu med utsikt mot fjellet. Det skulle opprinnelig henge et annet sted i byen. Innehaveren der mente imidlertid at bildet kunne virke støtende på kunder. Men Dama Di tok i mot med sin åpne favn.  

 
 
Fra en skjenk.jpeg

Fra en skjenk

Rune Johansens bilde ved NorlandiART-18, er fotografiet “Fra en skjenk”