Querinifest

Martin Losvik og Are Andreassen

Martin Losvik og Are Andreassen

Plakat

Plakat

På kostymeavdelingen til Querini-operaen.

På kostymeavdelingen til Querini-operaen.

Are Andreassen med Røst-grafikk under arbeid

Are Andreassen med Røst-grafikk under arbeid

Festivalutstillere på Røst

Are Andreassen (grafikk) og Martin Losvik (videoprojeksjoner) står bak festivalutstillingen under årets Querinifest på Røst.  

For anledningen omgjør de sløyehallen på filetfabrikken Glea til galleri. Der skal rykferske grafiske trykk bokstavelig talt henge på hjell mens lokalet ellers får sine modifikasjoner tilpasset formålet.

Åpningen er 1 august.

Are Andreassen stiller ut 15 ferske grafiske trykk som tar utgangspunkt i hans egne refleksjoner og inntrykk fra møter med kystkultur og fortellinger om Venezianeren Pietro Querini som overvintret på øygruppa etter et forlis, vinteren 1432.

Trykkene er så ferske at de knapt rekker å bli bokna før de tas ned av utstillingshjellene etter festivalen. Deretter skal de videre til Tromsø hvor de skal tørke videre hos Galleri Nord fra 8.- 23. september.

Med Martin Losviks videoprojeksjoner og spesielle modifikasjoner av utstillingslokalene, ønsker kunstnerne å skape ei unik stemning som setter opp tradisjon og myter fra Røst i et møte med vår tid gjennom et moderne formspråk.

Grafikeren Are Andreassen og foto/videkunstneren Martin Losvik har samarbeidet om flere kunstprosjekter de siste årene. De er sentrale aktører bak NorlandiART-prosjektet i Bodø og har jobbet med blandingsteknikker sammen. Losvik har også benyttet Andreassens atelier og kompetanse til å utforske tradisjonelle trykkeprosesser som tresnitt og etsning.  ”Røst” er den første utstillingen kunstnerne skaper fra sammen fra idé til ferdig prosjekt.

Utstillingen åpner 1. august på Røst, som en del av Querinifesten til minne om den venezianske handelsmannen Pietro Querini som i 1431 la ut fra Kreta med kurs for Brügge – men som etter mange uhell og strabaser strandet på Røst i januar 1432. 

Utstillingen vil senere gjenåpnes på Galleri NORD i Tromsø (8-23 september)

 

Les mer på disse sidene:

http://www.querini.no/1-5-august/

https://www.facebook.com/AreAUtstilling/

www.norlandiart.no

 

 

Karl Emil RikardsenNO