Twendeprisen 2018 til Ina Otzko

Ina Otzko. Her med med lånte fjær.

Ina Otzko. Her med med lånte fjær.

Twende-gruppen i atelieret til Are Andreassen på Fleinvær

Twende-gruppen i atelieret til Are Andreassen på Fleinvær

Twendeprisen for 2018 er tildelt billedkunstneren Ina Otzko fra Sandnessjøen. 

Ina Otzko fikk prisen for sitt arbeide som billedkunstner og for sitt engasjement både lokalt og internasjonalt, med utgangspunkt Sandnessjøen. Gjennom sin kunstneriske virksomhet og internasjonale nettverk, har hun satt Sandnessjøen, Helgeland og Nordland på det internasjonale kunstkartet

Twendeprisen består av kr 50.000,- men krever også en gjenytelse. Twendekunstneren leverer nemlig et grafisk trykk i et begrenset opplag. Bildet vil pryde et utvalg vinetiketter fra Enrico Rivettis vingård i Barolo-distriktet i Italia.   Disse selges sammen med grafikken, og inntektene føres tilbake til Twendefondet. Slik bidrar Twendekunstnerne til å bygge opp det  som i fremtiden kan bli et betydelig prisfond for kunstnere i landsdelen. 

Lanseringen av årets Kunstnervin vil skje i Sandnessjøen og Bodø den 18 November. Under lanseringen vil 100 eksemplarer  av Ina Otzko´s  trykk være tilgjengelig for salg. 

Twende-fondet,  er ei gruppe med utspring fra Nord Norsk lederutvikling og består av Alf Mangor Johannessen, Tore Hugo Hestnes, Agnethe Mikkelsen Kjellmo, Siv Nordøy, Rune Braseth, Stine Estensen og Tor Hugo Hestnes, i samarbeid med Vinprodusent Enrico Rivetto, billedkunstner Are Andreassen og vin-importør Hans Didrik Jom.

 


Karl Emil RikardsenNO