Da æ var i Amerika - i Bodø

Rune Johansen 2.jpg

Rune Johansen stiller ut i Bodø 29januar – 20mars. Anledningen er Bodø Jazz Open og stedet er Bodøgaard Kunst & Kultur. 

I 2007 tok Rune Johansen med seg kamera og reiste i utvandrernes fotspor til USA. Noen av bildene havnet mellom permer i boken Da æ var i Amerika, en  fotografisk reiseskildring blant norskamerikanere i Minnesota, Wisconsin og Nord-Dakota.   Boken ble kåret til årets vakreste kunst/fotobok i Norge i 2008 og Rune Johansen ble tildelt Fotografiprisen i 2011. Det er bildene fra denne reisen som nå stilles ut i store formater hos Bodøgaard Kunst & Kultur.   

Rune Johansen har møtt menneskene og besøkt hjemmene deres. Han har laget et særpreget dokumentarisk portrett av den norske drømmen om Amerika. Miljøene og menneskene er portrettert med Johansens særegne stil og sikre blikk for motiver,  komposisjon og koloritt. Bildene er både vakre og humoristiske.

I tillegg til Rune Johansen har Bodøgaard også innlånt arbeider av to andre nordnorske fotografer, Kåre Kivijärvi (1938-1991)  fra Hammerfest, og Tom Sandberg (1953 – 2014) fra Narvik. Slik viser utstillingen noe av det aller fremste av norsk samtidsfotografi. 


Les mer om Rune Johansen og hans bidrag til NorlandiART

 

 


Karl Emil RikardsenNO