Foto: Karl Emil Rikardsen

Foto: Karl Emil Rikardsen

 

YNGVE HENRIKSEN

Svolvær

 

Det skal gode grunner til for å bevege Yngve Henriksen bort fra Svolvær. En gang reiste han til nabobygda Kabelvåg i samme kommune for å gå på kunstfagskole. Det holdt på å gå riktig ille. For der oppdaget de et stort talent som måtte utvikles videre på utdanningsinstitusjoner langt unna. 

Men Lofoten ble gjenopprettet som base så snart studiene var gjennomført.  Svolvær. Identiteten. Hjemmet. Ankerfestet.

Og det kan spores i bildene. Ikke sånn at man kan kjenne igjen fysiske steder eller objekter. Yngve Henriksen er opptatt av noe han kaller "en nordlig energi som både er av fysisk og mental karakter". Den når frem og identifiseres av mange, også av dem som aldri har vært i Lofoten.

Yngve har atelier og bolig midt i sentrum av Lofotens hovedstad.  Alltid Lofoten. Lys og mørk. Kald og varm. Og se! Det er bilder for all verden.

 

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

2016-07-02 12.17.59.jpg

Spor av kunst over alt i Yngve Henriksens atelier som ligger i en stille gate midt i Svolvær sentrum

Kunst i byen

IMG_4082.jpg

På den delen av Radisson Blu Hotel i Bodø som vender mot Storgata, står Yngve Henriksen bilde uten tittel. Utover det er det titler i massevis i bildets nære omgivelser.   

 
 
_F2A7442.JPG

Uten tittel

2018 har vært et meget travelt år for Yngve Henriksen. Det var flere separatutstillinger og noen gruppeutstillinger. Nå er det NorlandiART-18 med et nytt bilde “Uten Tittel”.