Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

TOR ARNE LOSNEDAL

Bodø

 

Få kunstnere har satt mer spor etter seg enn Thor Arne Losnedal. Iallfall langs det utstrakte veinettet i Nordland. Det er nemlig ubestridelig at han er den kunstneren som har lagt flest mil med asfalt.

Allerede på midten av 1980 tallet, da han var student ved Kunstakademiet i Trondheim, skilte han seg ut fra sine medstudenter på malersalen. Han minnet om en ordentlig arbeidskar der han strevde med lerretene, iført veivesenets karakteristiske arbeidsjakke.

Utover det er det ikke mye spor etter asfalt i bildene hans. Og ikke mye spor etter bildene i asfalten. Snarere tvert i mot. Men de lange veistrekningene i Nordland har holdt maleren i livet og gitt han muligheten til å leve ut sine maleriske drømmer.

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

IMG_4073.jpg

Thor Arne Losnedals atelier i Bodø dokumenterer en fantasifull fauna som korrigerer de fleste oppdagelser gjort av  Charles Darwin og andre størrelser innafor naturvitenskapen. 

Kunst i byen

IMG_4178.jpg

Det er Thor Arne Losnedahls bilde med gaupe og jeger som henger ved inngangen til Tur og Fritid, i Bodø sentrum . Og over svever forretningens ørnelogo. 

 
 
IMG_0477.jpeg

Gallus Rex

Kan det være global oppvarming? Eller bare helt vanlig rykende asfalt på en middels varm nordnorsk sommerdag? Uansett: Det er et lite vennlig klima for kyllinger. Gallus Rex er Thor Arne Losnedahls bidrag til NorlandiART-18, og kan kjøpes fra vårt web galleri.