Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

LINN REBEKKA ÅMO

Bodø

 

Louis Philippe, Duc d´Orléans, også kjent som ”le Gros” (den tjukke) ridder av Den Hellige Ånd, ridder av Det Gylne Skinn. En mann med ordener i sysakene. Han bodde her noen uker i 1759. Utover det, er det slett ikke sikkert at han har så mye tilfelles med Linn Rebekka Åmo.

Men det er altså her hun jobber: I Nordland Kultursenter som var prestegård den gangen tjukken valgte seg lengst mulig vekk fra sommervarmen i Paris. På loftet har hun innredet tekstilverksted. Her er det orden på sysakene, men verken gylne skinn eller hellige ånder. Hun samler, klipper, syr og limer. Form, farge og komposisjon. Tekstilarbeider med maleriske kvaliteter. Utdannet fra Bergen og Trondheim. Hennes Norlandia- bilde finnes på Babel. Hvor ? I Dronningens Gate, selvfølgelig: Linn Rebekka Åmo.

 

Les mer om kunstneren.

 

Arbeidssted

Kunst i byen

20160817-DSC09511-Edit.jpg
IMG_4472.jpg

Linn Rebekka Åmo har sitt atelier i Nordland Kultursenter i Bodø. 

Ved inngangsdøra på spisestedet Babel, Torvgata i Bodø: Der henger et digitaltrykk av Linn Rebbekka Åmos "Det Landskapet"  og inviterer til samtale i et landskap der ulike visuelle språk fører samtaler som kanskje ikke skjønner hverandre? 

 
 
Tidevann.jpg

Tidevann

Linn Rebekka Åmo deltar med to haåndapplikerte tekstilarbeider ved NorlandiART-18.