Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

LARS ERIK KARLSEN

Svolvær

 

En gang var det Lundefugl, sjøpapegøye - “Fratercula arctica” -  som dominerte hekkeplassene i galleriene der Lars Erik Karlsen stilte ut grafikken sin. 

Men akkurat som på hekkeplassene ut mot havet har arten avtatt i antall, også i tresnittene og på galleriveggene. Andre fugler har blandet seg inn. Fjell, båter, fisk, hav og land også. Mon tro om det er den globale oppvarmingen som har nådd frem til Lars Erik Karlsens atelier i Lofoten?  Torskebestanden øker imidlertid. Den tørkes i vestavinden som fortsatt er klar og ren, langt mot vest i Lofoten. Og slik er det også i galleriene der Lars Erik Karlsens bilder henger. Ikke like frisk vind, riktignok. Heller ikke lukten av tørrfisk. Heldigvis, vil nok enkelte si. Det kan dessuten lukte ganske heftig av guanoen i fuglefjellene også, særlig når vindrossene avtar.  En og annen Lundefugl kommer fortsatt flyvende og finner seg en plass i galleriene, både digitale og horisontale.  Alle de kjente motivene satt sammen til komposisjoner og mønstre som om de var abstrakte former og farger, nøyaktig plassert i en visuell komposisjon. Er det ikke nettopp slik det er?

Grafikeren fra Lofoten som en gang skrev den kjente visa ”På Karlsøy i Troms” leverer sitt bidrag til NorlandiART i Bodø: Lars Erik Karlsen

Les mer om kunstner.

 

Kunst i byen

IMG_4520.jpg

Inngangspartiet på kjøpesenteret Glasshuset i Bodø Sentrum: "Hvis torsken oss feiler". Hva finner man der inne da?

 
 
DSC_0013.jpeg

Flyr du?

Lars Erik Karlsen deltar med fire fargetresnitt ved NorlandiART-18.