Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

KURT EDVIN B. HANSEN

Beiarn

 

Kurt Edvin Blix Hansen vokste i Tvervika innerst i Beiarnfjorden. Han drømte om å bli maskinist og tok derfor sjøveien som 15åring. Andre veier var det heller ikke å ta vekk fra bygda, den gangen. Maskinist-talentet beviste han med hjemmelaget, motorisert spark som krysset fjorden raskere enn både Mercuryer og Evinruder.

Det var den gangen Beiarnfjorden på vinteren frøs langt forbi både Moldforvika, Jensvika, Bjørnvika, Litlevika, Norlandsvika, Storåvika og Brønnvika.

Neste stopp var Manhattan, New York. Nye tider: Dype viker ved hårfestet var alt som skilte mannlig og kvinnelig hårpryd. Take a walk on the wild side, hånd i hånd med Peace and Love. Han kasta loss og rak etterhvert i land i Trondheim: Kunstakademiet. Kunstnerverksted på Lademoen.

Heimlengsel. Så, på slutten av 90- tallet, tok han flyttelasset på sjarken og tøffet nordover. For godt. Maskinisten med kunstnerverksted

Les mer om kunstner.

 

FROSTBRANN

Untitled-1.jpg

Boka Frostbrann av Kai Einar Jæger Mikalsen er en rikt illustrert biografi av billedkunstneren Kurt Edvin Blix Hansen. Boken kom ut på Licentia Forlag høsten 2017 og følger kunstneren fra oppveksten i Beiarn og frem til i dag. Det er en kunstnerbiografi som trekker fram hendelser fra et liv som senere kan spores i kunsten. Slik blir boken også et bilde på vår nære historie, sett gjennom Kurt Edvin B Hansens liv.  

Boken koster kr 399,- pluss frakt
og kan bestilles fra media@relation04.com

Kunst i byen

IMG_4481.jpg

Kurt Edvin B. Hansens bilde av ei polarskute som er innefrosset i isen, finner du på fasaden til Rydmarkgården/Bryggerikaia.  Om du er kledd for harde klimatiske forhold, er det vel verd en refleksjon. Hvis ikke er det bare å komme seg inn på restauranten i samme hus. 

 
 
Arktisk, Evighetens landskap 95x205 (1).jpg

Evighetens Landskap

Dette verket ble har kommet til etter kunstnerens opphold i Ny Ålesund på Svalbard. Bildet er brukt som forside på boken “Frostbrann” som er forfatteren Kai Jeger Mikalsens biografi om kunstneren.