Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

INA OTZKO

Sandnessjøen

 

Det ble ikke noe bading da vi besøkte Sandnessjøen. Det var såvidt vi fikk dyppet tåa ned i et veltemperert kulturbad med fargerike kunstverk. Men vi traff bademesteren.

Ina Otzko hadde samlet rundt seg et sterkt heat med internasjonale Streetart-utøvere.Her – i denne sanne sjøen der gatebildet nærmest kan betegnes som et kortbanebasseng, sammenlignet med de farvann der bademesteren selv ofte beveger seg.

Kunstutdannet fra London og Berlin, med hyppige arbeidsopphold i Tyskland og Italia. Også opphold andre steder har satt spor i arbeidene hennes.

Fotografi, video, performance, installasjon, tekst, skulptur og lyd. En billedkunstner som tar i bruk alle dimensjoner. Ytre og indre. En nomade og verdensborger som har lært yoga i India.

Fra Sandnessjøen, midt i verden.

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

20160704-DSC00880-Pano.jpg

Ina Otzko har verden som arbeidsplass for arbeider med sterkt personlig preg og nærvær. Basen er imidlertid Sandnessjøen der det personlige preget også har sitt utgangspunkt

Kunst i byen

IMG_4145.jpg

Ina Otzkos bilde pryder fasaden på Stormen Konserthus ut mot Storgata i sentrum av Bodø

 
 
IMG_3438_40x50-72.jpg

Interiors 72/12

Ina Otzkos serie Interiors 72/12 vises i Galleri Syn, Lovund Hotell i tiden 13.04.19 til 04.04.20. Bildene kan kjøpes gjennom vårt nettgalleri. Du kan lese mer om dette prosjektet her