Foto: Karl Emil Rikardsen

Foto: Karl Emil Rikardsen

 

HUGO AASJORD

Steigen

 

Dropper du innom hjemmet til Hugo Aasjord på Engeløya i Steigen, er sjansen stor for at du opplever  en røykfylt aften med hjemmelagde pølser. Tilberedet i eget røkeri. Noen risikerer sågar en tur i rasende fart med rib, på leting etter håkjerringer i Vestfjorden. Sånt kan det bli internasjonal bestselger av.

Nå skal det sies at sistnevnte hendelse bare er blitt forfatteren Morten Strøksnes til del. Hugo Aasjord er altså hovedpersonen i hans kritikerroste bestselger, Havboka. Så det er vel lite trolig at flere forfattere får være med på haifiske utenfor Skrova med billedkunstner Aasjord fra Steigen.  

Pølserøyking i eget røkeri, derimot, utføres med omhu av en kunstner som ellers inntar en daglig dose Derrick for å holde språkkompetansen i riktig tidskoloritt. Han studerte nemlig i Tyskland på 70-tallet. Kanskje lærte han et og annet om pølsemaking også. 

Hugo Aasjord flyttet hjem til Steigen og Engeløya etter studier i Tyskland og noen arbeidsår i Tromsø. I Steigen har han eget galleri og, som nevnt, eget røkeri.  Der holder han seg godt. 

Innimellom gir han full gass over Vestfjorden, mot Skrova. Der restaurerer han en tradisjonsrik familiebedrift. Han planlegger å lokke flere turister til øya der folk flest en gang drev med hvalfangst. Nå er det smått med både hvalfangst og haifiske,  men kunst blir det. Det skal være visst.

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

2016-06-29 20.25.50.jpg

Hugo Aasjord omgir seg med skapninger både fra store dyp og luftige høyder. Han gjorde suksess ved å stille ut ei tørket katt som ble funnet inne i en husvegg.  Her fra en vinduskarm hjemme på Engeløya i Steigen. 

Kunst i byen

IMG_4475.jpg

Fra innsiden av Central Atrium ser alt normalt ut mot Dronningens gate. Det kan være fordi bildet av Hugo Aasjord som er monterte på vinduet, bare er  synlig fra utsiden. Under visse lysforhold er bildene transparente. Da oppnår man kanskje både innsikt og utsikt. Og det for samme prisen.

 

 
 
DSCN0277.jpg

Objekt i Landskap

Hugo Aasjords bilde ved NorlandiART-18 er Akrylmaleriet Objekt i Landskap fra 2018.