Foto: Martin Losvik

Foto: Martin Losvik

 

HARALD BODØGAARD

Bodø

 

 

Han tok seg god tid og gikk grundig til verks før han tok spranget mot kunstnerlivet. Det var neppe fordi arven han bar på var for tung. For da hadde han vel aldri satset på skulptur i til dels uhåndterlige dimensjoner.

Harald Bodøgaard er født inn i kunstnertilværelsen med sin far, maleren Oscar Bodøgaard, som alltid tilstedeværende drømmer og skaperkraft. Selv tok han fatt på en helt annen veg da han utdannet seg som møbelsnekker. Nærmest et generasjonsopprør.

Mens folk flest kjøpte masseproduserte møbler i flatpakker, fant Harald sin egen vei inn i kunstens verden. Han kom inn på kunstakademiet i Oslo der han laget gjenstander som var langt dårligere å sitte på enn de han laget som møbelsnekker. Harald ble skulptøren og slapp sånn sett unna sammenligningen med sin far, maleren.

Harald fant seg godt til rette i Oslo. Også andre steder. Men det har aldri vært noe alternativ til hjembyen.
- Når man bare ser seg rundt, så finner man ikke noe som er bedre, sier han. Landskapet er en del av ham. Kan ikke amputeres. 


Sammen med sin far, åpnet Harald Galleri Bodøgaard. Galleriet framstår i dag som Nord-Norges største private samling av kunst- og kulturgjenstander og er fra sommeren 2003 utbygd med nesten 600 kvadratmeter utstillingsplass i tillegg til et uteareal med skulpturer av blant annet Lars Vilks og Steinar Christensen.

 

 

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

IMG_3158.jpg

Galleri Bodøgaard er Harald og Oscar Bodøgaards store bidrag til kunstformidlingen i landsdelen. Her er det også en stor skulpturpark.

Kunst i byen

IMG_4466.jpg

På Dama Di i Storgata henger bilde av Harald Bodøgaards skulptur, skulder mot skulder til Rune Johansens bilde. Det skal visstnok variere hvem Dama Di er mest sjarmert av. Det må vi bare finne oss i.

 
 
Harald Bodøgaard skulptur A.jpg

Lux Incrementum

Harald Bodøgaard stiller ut skulpturen Lux Incrementum ved NorlandiART-18. Dette er en prototype i størrelse 1:3, i sveiset syrefast stål. Prototypen er ca 2 meter høy. Bodøgaard har ellers med flere mindre skulpturer ved årets utstilling.