Foto: Karl Emil Rikardsen

Foto: Karl Emil Rikardsen

 

GRETHE IRENE EINARSEN

Narvik

 

Etter lange studieår mellom syv åser i Bergen, fant denne Narvikjenta omsider veien hjem til omgivelser med skikkelige fjell. 

Hun elsker turer i Ofotens alpine omgivelser - på langrennsski. Bildene viser at hun er opptatt av nære relasjoner. Familie, venner, kjæledyr.  Hun jobber mest digitalt, men har rukket å gi ut sin facebook på papir!

Grethe Irene Einarsen lager fotobaserte bilder og installasjoner. Arbeidene befinner seg gjerne i grenseland mellom det dokumentariske og det iscenesatte. Det nordnorske landskapet går ofte igjen som bakteppe i bildene. Menneskelig fremmedgjøring er et stadig tilbakevendende tema. Hun er opptatt av enkeltindividers kompleksitet, og lar det banale og hverdagslige gå hånd i hånd med universelle, eksistensielle spørsmål.

Les mer om kunstener.

 

Sted/atelier

2016-07-03 17.59.39.jpg

I vinduskroken, en etasje over atelieret på Frydenlund i Narvik, kan Grethe Irene Einarsen nyte utsikten oppover mot fjellene rundt hjembyen. 

Kunst i byen

20171129-_DSF1866-Pano.jpg

Grethe Irene Einarsens bilde i NorlandiART bygalleri  titter ut gjennom vinduene fra Radisson Blu Hotell mot Hålogalandsgata og Moloveien.

 
 
girl with a dead black grouse.jpg

Girl with a dead black grouse

Grethe Irene Einarson deltar med fem verk på NorlandiART-18. Alle tre er digitale foto på Hanemuhle photo rag, og er til salgs her.