Foto: Karl Emil Rikardsen

Foto: Karl Emil Rikardsen

 

ARE ANDREASSEN

Gildeskål

 

Født i Tromsø, oppvokst i Harstad, student i Cardiff og Trondheim.

Kjærligheten førte han til Fleinvær i Gildeskål, en samling holmer midt i Vestfjorden, et par mil sørvest av Bodø.  Der er han fortsatt, 10 år etter at ekteskapet forliste. Det er hans hjem og arbeidsplass. Stedet han har tapt sjela si til. Og investert alt han eier i bygging av atelier og bolig.

Han har passert 60 levde år, men er visstnok yngste medlem i et aktivt ungdomslag der flesteparten av medlemmene knapt har bodd i værret. Han er eneste fastboende på sin holme, men omgir seg med et lite harem av freidige liryper som fullstendig usjenert bruser med fjærene for den fastboende og andre som måtte gjøre seg fortjent til det. Rypeflokken har fått innvilget asyl her ute på øyene i havgapet, i trygg avstand fra skuddklare jegere inne på fastlandet. Om vinteren er det imidlertid dårlig med mat å overleve på, men kunstneren på Fleinvær har eget budsjett for fuglefrø til sultne ryper.

En mester i grafisk etsning. Et naturtalent som trenger det storslagne landskapet som livet på en holme i Vestfjorden byr på.

Ei rastløs sjæl med nysgjerrighet overfor nye oppdagelser i ukjent farvann, et oppkomme av ideer og visjoner.

NorlandiART er en av disse.

Les mer om kunstner.

 

Sted/atelier

Are A i terrenget.jpg

Are Andreassen er initiativtaker og primus motor bak NorlandiART-prosjektet. Hans mange ideer og prosjekter bringer han både innaskjærs og utaskjærs. Hjemme på Fleinvær i Gildeskål Kommune finner han både sjelefred og arbeidsro.  Ei leilighet og et atelier inne i Bodø dekker i tillegg noe av det urbane behovet. . 

Kunst i byen

IMG_4343.jpg

Are Andreassens bidrag til Bodøs Bygalleri finner du på fasaden til utestedet Dama Di som ligger i Sjøgata. Han deler veggplass med Martin Losvik.

 
 
IMG_0108.jpeg

Maskert Querini

Maskert Querini (2018) er et av to bilder Are Andreassen stiler ut i ved NorlandiART 18. Begge er fra hans Røst-serie som består av særtrykk inspirert av landskap og historier fra Røst. Titler og motiver knyttet til fortellingen om Querini inngår i et flertall av bildene. Kunstneren har benyttet flere teknikker som metalltrykk med farger og tresnitt med svart. I galleri finner du tre varianter.